onsdag, oktober 08, 2008

Fina oktoberdagar

De senaste dagarna har tillbringats på bästa sätt - i Jonathans sällskap! Trots att tiden naturligtvis kändes för kort hann vi med mycket roligt! Att jag dessutom fick honom att erkänna att Göteborg inte bara är en ok utan rentav väldigt trevlig stad var ju fantastiskt! ;) Efter att ni läst detta inlägg kan ni gärna läsa Jonathans Göteborgsrapport här!


Vi har promenerat runt stan och jag har försökt visa honom "mitt Göteborg". Shopping hann vi också med och J fyndade lite grejer även om han inte var lika duktig som mina tidigare gäster ;). I hans försvar måste dock sägas att han tyvärr var tvungen att släpa alla sina Tysklandsgrejer hit eftersom han ännu inte fått sitt studentrum utan bott/bor på hostel i Frankfurt, så väskorna var inte direkt tomma då han kom....Då man får besök är det ju också roligt att passa på att se nya och/eller turistiga saker och vi bongade en hel del; Universeum (typ blandning av Heureka och Högholmen) tillsammans med Alex och hans besökande flickvän Katrin, Utkiken/Läppstiftet 86 m.ö.h. med utsikt över hela staden samt Botaniska trädgården. Åh, vad fint där var! Vi hade dessutom världens finaste väder, och det var bara synd att ingen av oss är lika proffsig på att fota som t.ex. Ninnu eller Antto! :)

Jag är glad över att Jonathan hann träffa alla mina nya vänner här så att han förstår varför jag trivs så bra! Många nya ansikten för honom blev det framför allt på Kanelbullens dag då vi fikade i Haga och åt enorma bullar som dock inte var lika goda som de på Succes/Café Esplanad i Helsingfors!
Mat blev annars också ett genomgående tema, framför allt eftersom vi var tvungna att testa de två danska biffrestaurangerna som finns i stan, Jensens och Hereford :D. Jag kan med glädje rapportera att båda fick mycket gott betyg!
Som grädden på moset för de senaste dagarna blev i alla fall för mig underbara Ane Bruns konsert på söndag kväll. Nina Kinert var en trevlig warm up, och sen kom Ane in och sjöng och sjöng. Man fick valuta för pengarna och jag gick helt upp i musiken och var lika uppe i varv efteråt som Kristin var efter standupen en vecka tidigare, även den på Storan!

3 kommentarer:

Nina sa...

Åh, Ane Brun, vill se henne igen! Har lyssnat en hel del på Nina Kinert och vissa låtar är riktigt fina, hon var också med på konserten på Flow men sjöng inget eget. Sitter i Gripen nu och borde skriva Bourdieu-dagbok. Måste inte borde eftersom den ska in i morgon.

(Psst! Jag har varit galen och gått lite på Hullut Päivät - lite pluspoäng av dig kanske? Hittade lite mat och lite Murakami och Hustvedt.)

(Psst!2 Fått något i brevlådan?)

Jessica sa...

Även jag vill se henne igen, men nu har hon åkt till USA den skurken, så vi lär inte se henne inom en snar framtid...

Lycka till med Bourdieu, det är synd att kursen inte kunde ordnas på våren för jag stöter på namnet jämt och ständigt här!!
Hehe, duktig flicka som var på HP och dessutom fyndade :D
Inget i brevlådan igår, men ser nu framemot att kolla den efter ca 12!

Karin sa...

Store bøfer, ja! :D