onsdag, oktober 15, 2008

Cafésittandets innersta väsen*

Hej alla litt.vetare, så här ser bokrummet på GU:s litt.vet-inst ut! Lite mer imponerande än vårt, här finns desssutom två sköna fåtöljer, för sköna faktiskt eftersom jag satt och nickade i den ena på tisdag morgon då jag borde ha fördjupat mig i teori om Victoria Benedictsson :D. Ett minus i GU:s marginal är dock att att detta rum är låst och hence kommer man åt det endast då litt.vets expedition (ja-a, det finns en sådan, vi talar lite annan storleksklass än ÅA här ;)) är öppen, d.v.s. office hours mellan 9-17!


Ett stort plus med Sverige är att man kan gå på café ensam utan att känna sig underlig. Så när jag tröttnar på att stirra på mina ljusgula Olofshöjd-väggar kan jag ta skolböckerna under armen och bege mig iväg någonstans. Min favorit är finfina Café Zenit som även N och K föll för, där får man gooood mat och gott té och där är ljudnivån passligt låg/hög för att man ska kunna koncentrera sig! Det ligger dock lite längre bort, så i dag var jag på Wayne's Coffee som ligger i anslutning till en bokhandel, där kan jag låtsas att jag är i London igen (där har nämligen åtminstone de stora kedjorna så gott som alltid ett café i anslutning till själva bokhandeln, me like!) :). Ibsen avverkades och ett brev avslutades. Vem är den lyckliga...? :D

*) En gång för länge sedan skrev jag studenten, och då hade min ena uppsats i modersmål denna rubrik. Påhittad av Studentexamensnämnden, inte av mig!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser alldeles underbart ut! jag har inga problem med att sitta ensam på café i Åbo, men har nog inte ännu hittat det perfekta stället (tror inte att det finns...). Idag har jag suttit på ett mysko ställe och läst - studenthälsan. Blev sittande i över en timme och vänta på min tandröntgentid som sen visade sig vara försvunnen. Morr. Kläderna hann åtminstone torka, det ööösregnatr idag. Till sist var röntgensköterskan så snäll att hon smög in mig i alla fall.
Får ni sitta kvar i läsrummet efter office-hours eller blir ni utslängda? Ni blir antagligen åtminstone inte inlåsta som man blir i Arken ommaninte aktar sig...

Nina sa...

Ähum, kommentaren ovan var av mig...

Jessica sa...

Jag vet faktiskt inte om man får sitta kvar after hours, jag tror det. Men bokrummet behövs heller inte i samma utsträckning eftersom man i början av kursen får köpa kompendier med kopierade artiklar etc, d.v.s. en hel del av det vi läser i vårt ÅA-bokrum.