torsdag, februari 02, 2012

Om Haavisto och #homoriot

Linn skriver bra om hashtaggen #homoriot som är poppis på Twitter just nu. Hur den är viktig, men att det samtidigt är synd att den fortfarande behövs. +1 på den åsikten! Mitt spontana bidrag till hashtaggsflödet var över den ilska jag kände/känner när människor i tv-nyheterna angående presidentvalet säger att de nog inte ska rösta på Haavisto för att: "Du vet nog varför" *blink blink*. Aaaargh!

För övrigt är det ju helt absurt att så mycket av presidentvalsdebatten handlar om just Haavistos sexuella läggning. Och att media sedan pliktskyldigast nämner Niinistös Jenni för att det inte ska bli för uppenbart att de helst vill skriva om Haavistos Antonio.
Själv tycker jag att det förvisso vore fint om Finland fick en president som råkar vara homosexuell, men det är inte en orsak att rösta varken på eller emot honom. Det är även värt att nämna det som Lillebrors kompis Johanna så klokt twittrade: att det är dumt att Niinistö-anhängare automatiskt stämplas som homofober trots att de röstar baserat på politiska åsikter.

2 kommentarer:

ellen! sa...

ja, men visst, röstar du på niinistö för att du tänkt igenom saker och ting och tycker han är en bättre kandidat, fine, det kan jag förstå. men jag tror också, speciellt här uppe i österbotten, så är det homo-juttun som avskräcker.

jag tycker också det läggs allt för mycket fokus på hans sexuella läggning, det borde ju inte alls komma upp till diskussion, men så är det. samtidigt kan ja tycka det är bra det har kommit upp, det har väckt en debatt och en manlig bekant till mig menade att det har blivit ett sätt för många av hans kompisar, som annars drar bögskämt i bastun och sånt, att säga att man är okej med homosexulaitet, helt enkelt genom att säga; jag röstar på haavisto. fast jag vet inte.

sen tycker jag i smyg det är helt okej att rösta på haavisto bara för att han är gay, men det är bara i smyg, för annars säger jag ju emot mig själv, hehe... men haavisto är ju, gay eller inte, extremt kompetent och mycket karismatisk, mycket mera än let's say niinistö.

shit, vad långt det här blev :D politik åsido, jag har ett business proposal åt dig jag skulle vilja diskutera över mejl. vart ska jag vända mig?

Jessica sa...

Hallå Ellen, det ÄR okej att skriva långa kommentarer ju! Och jo, det är en knepig fråga också, för visst vore det lite extra fint med en president som är homosexuell och det är fint att Finland var ett av de första länderna i världen med kvinnlig president. Men det är ingen merit som borde få bära (eller för den delen) sänka honom som kandidat...

Blir mycket nyfiken på business proposal, så nu måste du snabbt snabbt maila mig på bokbabbelblogg [at] gmail.com :)