måndag, september 22, 2008

"Hemma" i Göteborg

Nu är jag tillbaka, sitter med en tékopp vid datorn, precis som vanligt alltså! ;)
Veckoslutet var lyckat på alla sätt! Hur härligt som helst att bli mött på flygfältet, det har sin speciella charm! På fredagen träffade Jonathan&jag N och A på stan över en kopp kaffe (och många par byxor ;)), sedan var det välkomstmiddag á la mamma :). På lördagen gifte sig den ena av mina två kusiner och det var ett fint och mycket lyckat bröllop!! Totally worth att skippa de två kräftisar och två tuparen vi också var bjudna på ;).
På söndagen hade vi tänkt gå på muséer, men vi hade kommit seeent i säng och var allmänt tröga hela dagen :D. Det blev promenad i fantastiska Pot Valley i stället. På kvällen vinkade jag av sambon som åkte tillbaka för sin sista Åbo-vecka, sen är det Deutschland som gäller. Måste säga att jag definitivt föredrar samboendet framom detta särboende, but what can you do? Det är ju roligt att vi båda är ute på äventyr någorlunda samtidigt, och det finns ju Internet och brev! Och besök! =)

Efter att jag i fyra veckor stått emot svenska bobbor lyckades underbara J smitta mig med en mindre underbar finsk förkylning, så i dag åkte mamma och jag hostande och snörvlande snabbt in till stan för att kolla in den här utställningen. Fina bilder! Efter lunch var det sedan dags att bege sig till flygfältet och nu är jag alltså "hemma" igen. Snälla S bjöd mig hem till henne för lite chillande, känns bra att få vara lite Gbg-social redan ikväll för att minnas hur fantastiskt här faktiskt är! :) Resten av veckan består av först uppackning+tvättande+städande+pluggande, men sedan betydligt roligare saker som den uppskjutna tacokvällen, Kristins besök, standup samt bokmässa! Kul!!

6 kommentarer:

eki sa...

Trevligt med Finland besök :) Jag hade också klarat av att hålla borta de holländksa bobborna som alla andra exchange students hade fått in i det sista men nu har jag också fått dem. :/ Hoppas du kryar på dig snart, ha he gött!

Jessica sa...

Det var trevligt, men nu ser o hör jag om allt trevligt som pågått här o blir lite sur ;)
Krya på dig du med!

Anne sa...

Stackarn...bobborna fick dig på fall i alla fall! Men du kämpade tappert!

Jessica sa...

anne: Ja-a, det var en sällan skådad tapperhet faktiskt, folk föll som flugor/furor! men inte jag :P

Susanna sa...

jag blir ju lite avundsjuk, min "soon to be sambo" kommer nog inte och besöker mig, tror den 8-timmat långa flygresan sätter lite käppar i hjulet....men krya på dig!

Jessica sa...

susanna: Hehe, det verkar som om många är på väg att flytta ihop efter utbytet, grattis! :) Jepp, synd för er att D är så långt borta, hur stor är tidsskillnaden? När J åker till Tyskland är vi rentav i samma tidszon, lyx!