fredag, december 05, 2008

What's the fuss about Köpenhamn?


Med risk för att kasta sten i glashus - alla andra verkar ääälska staden - men what was the fuss all about? Det var svindyrt överallt, människor var otroligt ovänliga* och även om staden var rätt charmig var den nu inte så annorlunda än t.ex. Stockholm och Göteborg. Dessutom var det iskallt och regnigt, men det är ju inte stadens fel. Hostellet var en labyrint med ovänlig personal, minimalt rum med ryska fängelsesängar och en dörr man inte kunde låsa eftersom man inte fick nyckeln - "it's a common room". Right.

Men sällskapet var ju trevligt och det är aldrig fel att resa så jag är nog ändå nöjd. Kameran är full med suddiga bilder men jag ska koncentrera mig på min love affair med min favoritstad i Norden i stället. I dag blir det fackeltåg genom staden, kul!


*) Människor gick rakt in i mig flera gånger och ingen bad om ursäkt, bartendern snäste åt E att tala engelska, kyparen tyckte det var problematiskt med allergier och vägrade nästan servera pasta med olja och rosmarin åt E (HUR svårt kan det vara??), våffeltanten ryckte pengar ur handen på mig, våffelmannen ignorerade mig etc.

6 kommentarer:

Anne sa...

Ojdå, vilken negativ bild Köpenhamn gav av sig själv! Trist med icke service-minded personal!
:(

Jessica sa...

Jo, jag var verkligen förvånad i och med att jag hört enbart positiva saker!! Speciellt the rudeness var förvånande och irriterande!

Lotta sa...

Åhå, själv har jag bara råkat på trevliga danskar under mina Köpenhamnsresor. Låter som om du haft otur eller jag tur.

Jessica sa...

Jag tror vi hade otur, men igår hörde jag nog också om andras dåliga danskar-upplevelser så ett sådär megavänligt folk kanske de inte är :P

Karin sa...

Vilka otrevliga människor! Wtf liksom? Något sådant har jag aldrig råkat ut för i den staden. Fy på Köpis, särpa sej!

Anonym sa...

Dannmark är inte ett land och danskan är definitivt INTE ett språk (mera ett språkfel!)

Ida