söndag, december 07, 2008

Finfint veckoslut!

Oj vad nöjd jag är med min helg! På fredagen skulle julstaden Göteborg öppnas, och de internationella studenterna hade fått inbjudan att vandra i ett fackeltåg genom stan (Gustav Adolfs torg - > Götaplatsen längs Avenyn för er som känner till staden). Som tack fick vi 600(!) som deltog en kupong som berättigar till glögg och pepparkakor i ett cafétält som satts upp invid den lilla skridskobanan vid Kungsportsplatsen. Stämningsfullt var det att vandra genom staden, och sedan vi fick njuta av lite sång och shower och en skum film, Ett hav av jul, som projicerades mot Konstmuséets vägg. En massa folk hade samlats för att titta på oss (ok, julöppningen då), mer folk än då julfreden utlyses i Åbo!


(Fotona är tyvärr väldigt suddiga, men min kamera är inte den bästa och det var dessutom rätt mycket rök i luften! :D)

Igår fyllde Finland 91 år och det firade vi exil-finländare + inbjudna gäster med pompa och ståt! Först på en fest, och sedan åkte vi till den konkurrerande självständighetsfesten och mötte upp fler vänner! Åh vad kul! Kom hem 6.30 imorse, vi finnar sure know how to party!


Med tanke på gårdagskvällens eskapader var det rätt imponerande att jag orkade iväg ut bland folk i dag :P. Men E ska åka hem över julen, så S och jag mötte upp henne på fantastiska Café Zenit för en avskedsfika! S&E var krassliga efter Köpenhamn och hade därför inte festat igår, så jag fick berätta om vad vi galna finnar hittat på. Och så fick jag min första julklapp i form av ett ljus, hurra! :)

2 kommentarer:

Anne sa...

Haha, vi finnar sure know how to party. :) Det vet de här i OZ också. Nästan så man skäms..:)

Jessica sa...

Det har sina sidor ;)