tisdag, mars 17, 2009

Besvikelse

Igår och i dag hade jag tänkt skriva ett inlägg om att trots att jag vill ha Berlin-platsen, ibland i halvhemlighet önskar att jag inte skulle få den eftersom det skulle innebära en massa krångel och funderingar. Garanterat värt det, men i alla fall. Detta var dessutom något jag funderade på redan innan J kom hem och jag upptäckte hur trevligt sambolivet var.
Men så får jag i dag ett mail om att jag inte ens får kallelse till intervju för praktikplatsen, och den första känslan är inte lättnad utan besvikelse. Det var ju en plats precis lämpad för mig, och något jag verkligen trodde på. Om jag inte kunnat utmärka mig bland de andra kandidaterna efter intervjun är det väl en sak, men läste Kulturfonden att jag studerar både litt.vet och marknadsföring? Va?

Nåja, det var väl bra att jag i dag var och talade med en studierådgivare för att få en inblick i vilka kurser jag ska läsa nästa år. De andra får flyga till Uppsala, London, Köpenhamn och Utrecht medan jag stänger in mig i Gula Villan med min Gradu och efter marknadsföringskurserna flyttar mot Helsingforstrakten i maj ungefär. Jag är lyckligt lottad, jag har redan varit på världens bästa utbyte och jag har min fina sambo som jag inte vill vara borta ifrån igen. Det är väl dags att bli vuxen bara.

7 kommentarer:

Ida sa...

Såklart du ska få vara besviken!! Dom gjorde ett misstag som inte ens gav dig intervjuchansen. pöh. Men du har ju mycket annat som är bra här hemma också ;) som du ren själv konstaterade. kramis

Sara sa...

Ibland hittar man den där alldeles perfekta platsen som e JUST precis skapad för eb, men av nån anledning fattar inte alla det. Det är surt, det är klart att man är besviken, ja kanske nästan lite arg (?), men tyvärr är det inget annat att göra än bita ihop. Det kommer nya chanser, och kanske t.o.m. bättre såna! Jag är iaf helt övertygad om att du sku ha passat utmärkt i Berlin om det tröstar! :)

när det börjar sa...

:(
Men det finns hopp också efter att man blivit vuxen. Kanske det kommer ett ännu bättre erbjudande?

Jessica sa...

Tack tack för snälla ord :) Jepp, jag är både besviken och arg och vet att jag har det bra även härhemma. Och jag ska nog få nåt fabulous jobb även som vuxen! :)

Nina sa...

Och för att fortsätta på samma bana: även om det är pissigt att du inte fick platsen så vet du att det finns jobb där ute som är som gjorda för dig! Det kan ju dessutom hända att de hade bestämt att de ville ha nån som var magister eller något i den stilen. Och så småningom är det ju du!

Hälsningar från ett soligt jeppis.

karin sa...

Nej vad synd! Jag förstår att du är besviken, det får du vara. Det är alltid lika surt när man är övertygad om något, och sedan inser de som bestämmer inte samma sak. Men hej, gula huset är inte fy skam det heller, speciellt inte när du får kaffemys på köpet - och har en kramig sambo hemma. :)

Jessica sa...

Ni är söta :) Bra att Jeppis är soligt, det är Tahko också, men my god så mina lår är trötta efter fäktning + skidande ;)

Karin; Gula hus är ju både graduhuset men även Mansikkapaikka ;)