onsdag, februari 18, 2009

Rotlös stelkramp

Häromkvällen var jag på bio och efterföljande öl*. Dit dök bland annat M upp, och vi talade lite om post-utbytesrotlöshet. Hon har inte riktigt kunnat lämna sitt Danmark, och jag är ju klart upphängd på Göteborg. Det är å andra sidan svårt att hänga upp sig på sin utbytesort, eftersom de flesta du umgicks med också var där på utbyte, så den där fina lyckobubblan är just inget mer än bara än bubbla - alla andra har också åkt hem. För mig är det ju ännu inte riktigt så, eftersom många stannade kvar och nu lever glada vårdagar i väst. Å andra sidan är det ju skönt; jag har en chans att återse Göteborg nästan som det var då jag bodde där.

Jag skyller möjligt nostalgiserande på stelkrampsvaccinet som just sprutats in i mig. Detta inlägg ska inte heller läsas som ett avskräckande inför utbytesstudier, tvärtom; det finns ju en orsak till att M, J, J, S, S och jag längtar tillbaka till våra utbytesstäder. They were fabulous. Och jag var redan tidigare lite splittrad mellan Esbo och Åbo, så för mig känns det nästan som om jag skulle kunna fortsätta dela upp mig i flera bitar. Berlin skulle gärna kunna få en bit av mig!!


*) Öl och öl. Jag dricker ju inte öl, men det är så man säger. Jag dricker inte kaffe heller, men min fika-propaganda har inte riktigt slagit igenom härhemma. När jag säger öl menar jag cider, och när jag säger kaffe menar jag té. Bara så ni vet.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, egetligen är det ju en jäkla rikedom att kunna känna sig hemma på flera ställen världen över, om inte något annat så breddas ju ens perspektiv något. Kiva att öla förresten, det gör vi om! /Mickan

Jessica sa...

Just det, vi är rika! (Where'e the money så att vi kan resa tillbaka då...? :)) Absolut ska vi öla igen!

Nina sa...

Jag har för länge sen gett upp tanken på att kunna rota mig i ett enda ställe - så jag kallar gärna mig själv för "hemlös" eller "världsinvånare". Jag är nog inte menad att bara bo i ett enda land hela livet ;)

Men jo, som du säger - utislivet är nog säkert bara en bubbla, speciellt inom europa där det faktiskt rör sig massor med utisar. Här är det lite annorlunda, jag umgås nog mycket med québécare, och lever nog lika tråkigt liv som alla studerande här ;)

Men kom ihåg utbytet som det det är - en underbar tid och ett fint minne :)

Jessica sa...

vad kiva att du hänger med "riktiga" invånare också; jag lärde känna typ tre svenskar varav två var min finlandssvenska kaveris kaverin :P

Of course kommer jag ihåg utbytet som en underbar tid och ett fint minne, det behöver du inte oroa dig för!! :)

Ida sa...

Och Göteborgshemmet finns även att finna i höst!! Och de där på följande åren. (*ta i trä) :)

Jessica sa...

Faaabulous! Dessutom håller jag på surfar aprilflyg som bäst *glad!*