onsdag, februari 11, 2009

En garde

Det var en kväll då jag höll på att hamna i seniorgymnastikgruppen men till sist hittade rätt. En kväll då jag socialt trevade mig fram i omklädningsrummet, och en kväll då det inte kändes så tungt att värma upp med joggning runt salen. En kväll då svettig utrustning inte kändes äcklig utan spännande.
En timme senare hade jag lärt mig en garde, hälsningssättet och askel ja syöksy. Handsken på plats, masken för ansiktet satt som den skulle, och plastbehå - pistrong - och skyddsväst var precis som jag förväntat mig och ännu lite roligare. Höger lår och arm darrade men jag fick ett omklädningsrumsleende då jag gick hem och sedan log och telefonbubblade jag resten av vägen. Informationslappen och Wikipedia berättar mer och jag hoppas på att hitta några sedlar på marken för att kanskekanske kunna köpa egen utrustning någon gång. Åbo har fått en ny (värje)fäktare.

7 kommentarer:

Nina sa...

Coolt!!! Ja funtsa på d redan två senaste åren i Åbo, eftersom dom allti erbjuder den dä kursen för billigare pris... Men d blev aldrig sen av - men nu ha du gett mig inspiration, eftersom du gilla d så mycke :) Nästa år e d dags att ja tar tag i saken o faktiskt går på kursen!!! :):)

Jessica sa...

Kanske är jag där och tränar då! ;) Vadå billigare pris? Jag fick visserligen kursen som julklapp av Jonathan, men inte verkade det stå nåt om nedsatta priser på hemsidan... Vad är det du vet som jag inte vet?

Ida sa...

Den ensamma musketören! Låter kul det där ;)

när det börjar sa...

Oj! Riktigt tufft :)

Jessica sa...

ida: Du får det att låta så tragiskt på nåt vis, det var det inte alls! :P

när det börjar: Thought so too :) Fast du är ju inte sämre direkt!

karin sa...

Häftigt! Du får berätta mer sen ikväll. :)

Jessica sa...

I will, men jag känner hur musklerna har stelnat till under dagen så jag undrar om det ens kan bli några smakprov :P