torsdag, januari 08, 2009

Det obligatoriska hemma-igen-inlägget

Jullovet hos Jonathan i Frankfurt började i 39 graders feber, men så småningom lättade dimman (om än inte hostan) och vi fick två fina veckor tillsammans! Julhelgen tillbringades med Jonathans mamma i Schwarzwald där vi hann skida i två dagar och dessutom göra en dagsutflykt till Zürich, tjohej!

På söndag kväll tog jag flygbussen till Åbo i och med att familjen ännu låg och stekte sig på Mauritius. Ledsen över att återigen säga hejdå åt Jonathan och sur över att bloody Lufthansa oväntat (och tvärtemot det som står på deras hemsida och vad som sagts åt mig då jag ringt infonumret) skulle ha betalt för skidmonona var det pricken över i:t då ExpressBus lyckades tappa bort en av mina väskor. Inte flygbolaget alltså, utan bussen Helsingfors-Åbo. Gaah. Trots allt kändes det ändå bra att komma hem, riktigt bra faktiskt. Vår underhyresgäst D hade städat så fint så fint, vår säng var så skön och bokhyllan så välutrustad ;). Till och med vädret var välkomnande med många minusgrader, lite (knarr)snö och strålande sol!

De senaste dagarna har jag packat upp, bott in mig i lägenheten och träffat människor både planerat och oplanerat - Åbo är rätt litet och än så länge blir jag iaf glad över att stöta på människor på universitetsområdet och i vår fina hood. I dag var det dags för årets första föreläsning dit ansvarsfulla fjärde årets studeranden Jessica gick i krabbis. Tjusigt.

Några dagar hemma var allt som krävdes för att jag aktivt skulle börja hata MinPlan igen; på grund av felaktig information ser det just nu dåligt ut med att få ut kandipappren i vår (skoj, det var ju därför jag kom hem från Göteborg!)... Så nu mailar jag ivrigt/frustrerat, håller tummarna och hoppas på det bästa!

Nästa vecka får jag finbesök då bästa Göteborgsvännen S tar sig en titt på Åbo och Esbo! Vad visar man någon som annars bor i Berlin...? Berlinermunkar? ;)

2 kommentarer:

Sara sa...

Nämen fy va elakt av Lufthansa! Du ska absolut klaga, så där får det ju inte vara!! Hoppas du fick fram din sista väska så småningom iaf. Njut nu av att vara glad över att träffa bekanta i varje hörn i Åbo, det kan hända att du inte tycker att det är lika charmigt efter 3 månader. :)

Nina sa...

Roligt att ha dig hemma! Ska snart bli skjutsad till Åbo-tåget, vi ses nästa vecka.