måndag, april 06, 2009

"Svag moralisk halt"

[Biograf]skatten var normalt 10 % av inträdesavgiften, dock så att skatten var 30 %, om filmen till sitt innehåll var dålig eller dess konstnärliga kvalitet eller moraliska halt svag. För vetenskapliga, undervisnings-, budskaps- och vissa andra filmer utgick inte skatt.

Jag ändrar mig, skatterätt är ju inte alls tråkigt. Nu vet jag att filmer med svag moralisk halt var skattepliktiga fram till år 1994, medan man fortfarande inte behöver betala skatt på vinsten på modersmjölk. Om jag inte precis skaffat sommarjobb (som telefonförsäljare, tredje gången gillt...) skulle jag kanske överväga en karriär som amma.
I dag har jag träffat min handledare för att min kandidatavhandling som jag lämnade in i juli eller augusti nångång kanske skulle opponeras så småningom... Jag ska ändra en del på den, men huvudsaken är att den opponeras medan det ännu finns opponenter (litt.vet. saknar nämligen helt en tredje årskurs, de slutade alla efter första året :P). Så har jag också gått på brunchdate och lunchdate, skaffat det där sommarjobbet och planerat en biodate för onsdag kväll (Män som hatar kvinnor). I vacker synkroni med kvällens biodate, The Reader. Undrar vilken sorts biografskatt de filmer skulle ha ålagts.

4 kommentarer:

Lisa sa...

Kanske skatt på dålig moral så där i största allmänhet kunde vara en bra inkomstkälla i dessa strama tider. Och skatt på all dålig kvalitet, och över huvud taget allt som är dåligt helt enkelt. SÅ skulle jag göra ;)

Jessica sa...

Vi har tyvärr fel huvudämne för så där grandiosa planer :)
Men se filmen (The Reader), ingen skatt på dålig film där inte! Jenny och jag var helt amazed!

Linnéa sa...

Hurra för att du har fått sommarjobb! Jag är hemskt fikaredo, men hemskt sommararbetslös... Allt ordnar sig väl. Jo, jag var på disputationen i höstas (Björks) och tyckte att det var underbart. Var du också där?

Jessica sa...

Jag var där och tyckte att det var intressant även om det var mycket mindre akademiskt än härhemma konstigt nog! Antagligen hälsade vi på varandra då, om jag tänker efter lite :)

Vad synd med sommarjobbet, jag såg framför mig hur du skulle vara en Lisebergskanin :)
Fikafika, kanske Le Petit Francais igen, du fick mig helt hooked på stället! :) Vi hörs!