torsdag, januari 05, 2012

I haz header!

Jag vet jag vet, det är typ Bloggande 1.01 att ha en personlig header och löjligt nog har det tagit 3,5 år (eller egentligen 6,5 om man räknar bokbloggen, och det gör man ju) på den här portalen för mig att få till det. Anywhoo, där är den nu in all its glory, jag är supernöjd och tror bestämt jag ska fortsätta nördpyssla och fixa en åt Bokbabbel i samma veva.

*stolt som en tupp*

10 kommentarer:

Nina sa...

Vad fint!

Jessica sa...

Tack! Om jag nu börjar vrålblogga beror det på att jag inte kan slita mig från sidan ;)

boktok73 sa...

Fina är de båda två! Har blogger något verktyg för att göra headers eller gjorde du dem med något annat program?

Jessica sa...

Tack! På Blogger kan man ladda upp en bild som man sedan applicerar text på. Själv frågade jag om tips på Twitter och fick höra att gratisprogrammet Gimp är the way to go. Innan jag hann testa det upptäckte jag att min favorit fotosida (där jag också missburkar det där berömda glitterfiltret) picnik.com har en Collage-funktion där man också kan lägga text på! Lätt, gratis och superkul! Obs bara att spara headern i rätt pixelformat, Bokbabbels blev tyvärr lite rumphuggen på sidorna eftersom bilden inte helt gick att anpassa enligt WP:s header-önskemål.

Varsågod för monsterlångt svar! :)

boktok73 sa...

Tack! Har redan experimenterat lite på picnik- roligt!!! Måste knäppa några bilder för att få det som jag vill ha det tror jag.

Jessica sa...

Visst är det roligt ja? Plötsligt har det gått en kvart. Eller mer :P

boktok73 sa...

En timme är kort tid... Hur fixade du formatet??? Satt du in den i rubrikfältet eller någon annan gadget? Har en färdig men får inte in den så att det skulle se vettigt ut:(

Jessica sa...

Uppe i Rubrik kan man även ladda upp en bild (och så tar du bort din gamla text), kolla hur bred Blogger vill ha den (typ 1000 pixlar) och spara den i den bredden på Picnik.

Funkar det nu?

boktok73 sa...

Fick nog det någolunda tycker jag. Blev lite mera förändringar på samma gång...

Jessica sa...

Så kan det gå..! :)