måndag, februari 28, 2011

Blogg-bok

Som den blogoholic jag är tycker jag förresten att jag behöver ett likadant häfte som Karkki köpt. Visst?

söndag, februari 27, 2011

Tillfälligt konfunderad

Mycket confusing att börja läsa ett blogginlägg och tänka Vadå hem till mamma och pappa, har hon inte skilda föräldrar? Sedan upptäcka att det ju var Xs och inte Ys blogg man läste. Allt bra igen. Jag har fortfarande bloggkoll.

Solig rolig söndag

Först magnifik brunch på Fanny goes to Hollywood. Reservera bord på förhand och njut! Nästa gång tar vi nog skumppa också!

Solig promenad på Högholmen. Svårt att säga om isskulpturerna eller tigrarna var coolast.

lördag, februari 26, 2011

Inlägget ni aldrig trodde ni skulle få se på den här bloggen

Jag har varit på gym! Och jag varken grät eller blev under en av de där farliga stängerna. Inte heller tränade jag med de allra lättaste vikterna, jeejee! Nu har jag en street creddig blåsa i vänster hand också, så inför nästa gång(!) ska jag köpa träningshandskar.

Imorgon räknar jag med att coach Habathor hjälper mig att lyfta mascaraborsten då jag själv inte orkar.

fredag, februari 25, 2011

Golden oldie

Det är lätt att i morgonbussen på väg till jobbet känna sig lite gammal då man i FB-feeden läser att det samtidigt pågår efterfest i Åbo.

torsdag, februari 24, 2011

Utspridda

Ni fattas mig. Ni bor utspridda i stora världen fast jag vill krama er och prata strunt och viktiga saker över té- och kaffekoppar. Jag älskar att ha intensiv mailutväxling och veta små detaljer i era vardagar. Jag älskar också att det går att ha mer sporadisk kontakt med er, men att jag vet att vi kan fortsätta där vi slutade när vi ses igen. Det är fint att ha känt er länge och ha jättedumma insideskämt med er. Lika fint är det att känna att vår nya vänskap blir djupare då vi lär känna varandra. Jag blir varm i hjärtat av att du och jag köpt samma julklapp åt varandra. Jag tycker om att ni kan ana vad mina texter handlar om, eller att ni känner min familj. Jag är glad över att jag kan köpa tuscher och karelska piroger åt er, och att ni kan hämta tårta till jobbet eller Söderté från Sverige. Det är fint när ni säger att någonting är "så Jessi". Jag blir glad när ni hälsar på mig på jobbet. När ni skriver brev, eller bara mailar att ni tittat på foton av oss tillsammans.

Jag saknar er. Ni är bäst.

Ut i fingerspetsarna





Jag tar mitt nya jobb på stort allvar. Kanske lite för stort?

onsdag, februari 23, 2011

IT åker buss

Min Inre Tant frodas i lokaltrafiken. Speciellt förvånas hon över ungdomar som tycker det är helt okej att i rusningstrafik uppta ett extra säte för fötterna. Och kanske ett för väskan. Ett annat ofta iakttaget fenomen är ungdomar som har hörlurar i ena - eller båda! - öronen och samtidigt för (högljudda) diskussioner om hur de hittat kondomer i brorsans skrivbordslåda. Suuuck.

Then again finns det ju också gubbar som klipper sina naglar på i mitt tycke olämpliga platser. Fin värld det här.

måndag, februari 21, 2011

Ordnung muss sein

En av alla fina saker med bloggar är när människor bloggar om saker man själv gör men som man trott att man kanske är lite ensam om. Lite konstig sådär. Men icke! Både Catariina och jag måste ha våra internetflikar i en viss ordning. Skönt att veta.

(Min ordning: FB, egna bokbloggen, Twitter, mailen, denna blogg och sedan andra random sidor.)

söndag, februari 20, 2011

Morjens





Herregud vilket svårt spel (åtminstone för det röda laget som jag tyvärr måste erkänna att jag hörde till)! Krävs samma tur med frågor som i Trivial Pursuit, och lika mycket tid som med Monopol.

Visste ni att det i Larsmo kommun även finns en by, en sjö och en ö som heter Larsmo? Inte jag heller.

lördag, februari 19, 2011

Allt är inte guld som glimmar (ibland är det diamanter)

Jag börjar förstå den där gamla traditionen med att bruden inte ska få se sin vigselring före bröllopet. För nu är jag helt "Ååh så fin, får jag ha den på när jag dammsuger? Eller kanske när vi äter lunch ens?"

Nej. Den ska bort. Förvaras i ett Gringotts-liknande valv tills jag får ha den på mig på riktigt. Får dregla över bilden av den i iPhonen tills dess.

Glad

Jag är glad. Jag har trevliga arbetskamrater och en otroligt trevlig fästman. Jag har klappat på mitt nyaste läsex i bussen på väg hem från jobbet. Jag har återförenats med min förlovningsring och kommer i september att få världens finaste vigselring till den. Jag har sovit gott en lång natt. Jag har promenerat omkring i mina hoods i -15 grader och strålande sol med nämnda fästman, och jag har köpt tulpaner. Jag har sett nya avsnitt av Big Bang Theory och ikväll ska jag på kusinfest. Good stuff.

torsdag, februari 17, 2011

So long!

Ikväll lägger jag min icke-existerande kvällsvaktmästaruniform på hyllan och blir bokhandlare* på heltid**. So long lilla staden, det var fint så länge det varade.



*) Heh, låter ju som om jag skulle äga en bokhandel, eller åtminstone vara butikschef. Jonej.

**) Ja vid sidan av tidningsrecensionerna och färdigställadet av studierna alltså.

onsdag, februari 16, 2011

Work 'n' work

Jee, det är kiva med besök på jobbet även om människor inte kommer med romantiska avsikter (eller vad vet jag förresten).
Även på mitt mindre lila jobb har jag haft sällskap, eftersom jag "skolat upp" min efterträdare. Som är en söt liten abi. Har känt mig som en golden oldie när jag small talkat något om hur det var riktigt kallt också den torsdagen vi stod på flaket back in mitten på 2000-talet.

(Jojo, det är fritt fram att skratta åt att ni minsann var abin något annat århundrade.)

tisdag, februari 15, 2011

Me me me

Snodde en enkät från Fashionista.

Skor: Tråkiga.
Sneakers: Converse! Med fotstöd! Love it!
Jeans: Ja. Min perusklädsel även om jag fastnat för klänningar mer och mer nu.
T-shirts: Se frågan ovan. T-shirts kan man dessutom kombinera med klänningar, good stuff!
Underkläder: Basic från Lindex och H&M.
Väska: Beroende på humör och axelvärk antingen Fjällräven-ryggsäcken, Marimekko-axelremsväskan eller Longchamp.
Plånbok: Svart-beige köpt i Skottland.
Solglasögon: Köpt för hundra år sen på Instru. Har såpass smalt ansikte och liten näsa att det är sjukt svårt att hitta några som hålls på plats och inte får mig att se ut som en fluga.
Klocka: Studentpresent, DKNY.
Smycken: Alltid örhängen och förlovningsringen (förutom nu när den hängt hos juveleraren i en månad för att vigselringens kanter ska rundas av på samma sätt). Oftast också halsband och/eller armband. Gillar accessorarer även om jag oftast fastnar i samma gamla vanliga.
Tv: Förlovningspresent. Samsung, 32 tum.
Mobiltelefon: iPhone 4. J är lite svartsjuk på den ibland.
Dator: Vit MacBook.
Lotion: Någon från Lumene. Annars Nivea.
Deodorant: Här har jag snobbat till mig och vill ha Tommy Girl eller Dolce&Gabbana Light Blue som stickdeodoranter.

Tandkräm: För tillfället Pepsodent tror jag.
Shampoo/balsam: Alltså vad heter det nu igen. Megastora ljusröda flaskor, brukar alltid finnas på Hullut Päivät.
Tvål: Dove varvat med SebaMed Fresh.
Parfym: Ralph Lauren Ralph eller Dolce&Gabbana Light Blue.
Mineralvatten: På sommaren eller i krabbis: Lidls mineralvatten. Och i Sverige vill jag alltid ha typ Bonaqua med citron och lime.
Vin: Yes please. Rött helst shiraz, vitt helst riesling eller gewürtztraminer.
Drink: Mojito.
Bröd: Ja.
Mat: Ja. Fast inte leverlåda eller saker jag är allergisk för.
Glass: Valios Supertiikeri eller Ben&Jerry's Cookie Dough.
Godis: Salmiak och sura remmar.
Säng: 160 cm bred från Asko. Superskön, helt passligt hård madrass också. Bäst!
Lakan: Typ Kodin Ykkönen och sen Finlaysons påslakan som vi fått i present.
Frisörsalong: Kerttulin Hiuspiste i Åbo. Borde kanske hitta någon som inte ligger 90 minuters tågresa bort.
Dagstidning: Hufvudstadsbladet
Magasin: Hus&Hem, Filter, ViLäser

måndag, februari 14, 2011

Besök

Kärlek är inte sliskiga gelehjärtan utan J som hoppar av bussen för att titta in på mitt jobb eftersom vi inte setts sen fredag morgon. Och fastän vi kommer att ses hemma ikväll.

Tips!

Om du vill vakna ordentligt på morgonen rekommenderar jag att du i -20 graders kyla väntar 35 minuter på bussar som aldrig kommer.

Om du däremot vill komma i tid till jobbet är det här ingen metod jag rekommenderar.

söndag, februari 13, 2011

Helgen som gick

Naturligtvis har också Lotta bloggat om helgen som gick, och naturligtvis var jag där och kommenterade. Insåg när jag knappat in ordverifieringen i kommentarsfältet att jag är t r ö t t. Men riktigt riktigt fint och roligt och spännande och givande har det varit. Nu ska jag sova som en död innan det blir väckning klockan fem. Någon i den lila butiken har insjuknat och jag ska rycka in. Välkommen vardag.

torsdag, februari 10, 2011

Kiwi + jordnötter = sant?

Veckan sista jobbpass och jag plockar undan lite kaffekoppar och tallrikar. Och hittar - inte de sedvanliga vindruvorna eller pajbitarna - utan den mycket skumma blandningen kiwi och salta jordnötter. Qué? Bara råa potatisarna och äpplena som saknas ju!

Berätta nu för en allergiker, har jag missat något? Är kiwi och salta nötter en särdeles underlig (mordförsökliknande) kombo eller är det här ert helt vanliga snack? Typ "Åh vad skönt med veckoslut, och vitsi vad gott det ska bli med kiwi och jordnötter till fredagsfilmen!"?

Vad ska ni göra i dag?

Jag:

8.00 - 16.00 Det ena jobbet
17.00 - 20.00 Det andra jobbet

Fast jag ser det positivt: vi har det helt sjukt ostädat hemma just nu, så där är det ändå inte roligt att vara.

onsdag, februari 09, 2011

Back to the hoods

Lite läppä är det allt att när J och jag ska åka till Åbo för att göra egna saker som inte "angår" den andra så infaller de under samma veckoslut. Bra där! Vi ska rentav sova hos olika människor, men kanske bongar vi varandra i förbifarten. Åbo är ju trots allt inte så stort.

Men Åbo alltså! Fredag-söndag. Det ska träffas kompisar, drickas té, gås till Gripen, pratas bloggar, gås på Bremer och vad man nu brukar göra i Åbo. Och sen, framför allt, skapas litterärt!

Påverkar'n

Hade med mig en bok till jobbet i dag. Chefen fick syn på den, petade på den och konstaterade att den ju är helt ny, tycker jag om den, ska vi beställa den?

Det var lite spännande faktist.

tisdag, februari 08, 2011

Bloggnörden

I dag har jag lust att skaffa barn bara för att kunna ha en likadan header som Linn. (Även om den tydligen är tillfällig) I och för sig kommer J väl aldrig att sätta på sig ett par Converse heller men nåja. Det var i alla fall det jag tänkte när jag såg Linns header. Never mind.

måndag, februari 07, 2011

Vad tror ni?

Vad säger ni, kan man gå och simma till en simhall om man har 15-20 cm långa blåmärken* på båda låren och mindre på knäna och höften? Eller ringer nån socialtjänsten?

*) Minnen av att ha blivit påkörd av en bakfull snowboardare i skidbacken på fredag. Jag blir så arg!

Fabulousness

Jag har fått nytt jobb! I en bokhandel! Som är lila! Jag ska åka iväg mot min första arbetstur där nu, så det här blir det sista utropstecknet!

tisdag, februari 01, 2011

Jippijaijee





Hurra, mina kalendertarror hade kommit! Här ska klistras!