onsdag, november 30, 2011

Smoky Grey

Sådär, manikyren överstökad och mina egna skruttnaglar är tillbaka och ser väldigt korta och typ... nakna ut. Är dock überpepp på att börja kladda med eget nagellack igen, så kilade efter starka Twitter-påtryckningar* från Sandra & co in på Kicks och köpte med mig IsaDoras Smoky Grey. Hupp. Så kan det gå. Får dock hålla mig till perus-genomskinligt tills efter lördagens begravning (Js morfar).

Nu: raida klädskåpet i jakt på den perfekta outfiten för tv-inspelningen imorgon. Har kommit så långt att jag har bestämt mig för att ha min coola ring. En bit kvar ännu alltså, om man säger så.

*) Okej okej, sanningen här i det finstilta: Jag: Var Smoky Grey-nyansen alltså IsaDoras? Sandra, Helena och Anna: Ja, och den är skitsnygg!
Lättpåverkad, jag?

tisdag, november 29, 2011

Kanske man borde ha blivit lärare i alla fall

... kolla bara vad man får läsa som kurslitteratur! Franciiiine Pascal!

Och när vi nu en gång är inne på detta viktiga ämne: Diablo "Juno" Cody lär skriva manus till Sweet Valley High the movie. Lite otippat tycker jag (pga Juno = bra, Tvillingfilmen = must see men garanterat urusel), men hej, bra att det är på G. Måste ju ha något skämskuddigt att se framemot när Twilight-sagan har förts till sitt slut.

Ju fler tuttar...

Aah, Game of Thrones. Omotiverat många kvinnobröst framför allt i pilotavsnittet* - "Ju fler tuttar desto fler tuttare... jag menar tittare", som huvudet på spiken-Nina Twitteranalyserade - men annars gillar jag. Hade lite svårt att avgöra hur mycket jag (som har läst) ska förklara** för J (som inte har läst), men man hänger ju nog med helt bra även om det är många människor att hålla reda på. Och bröst. Han semi-dumpade dessutom serien efter två avsnitt så nu är det bara jag och ätterna och winter is coming.

*) Vi talar alltså säsong ett här.
**) Ja, vi pratar medan vi tittar på tv. Kristin var gullig nog att säga till åt mig när jag störde henne, men J och jag gillar det.

måndag, november 28, 2011

[depp]

Här på bloggen är det dött och det beror på att jag fortfarande hasar omkring hemma och är krasslig, allmänt missnöjd med världen och sur över att jag missade allt möjligt galej förra veckan. Depp. Plus att jag p.g.a. nämnda krasslighet var tvungen att flytta den där manikyren till onsdag, så nu fick jag inte ens fnissa åt manic(ure) Monday längre.

Mina tulpaner har också vissnat. Vem vill köpa en vit julstjärna åt mig från IKEA (tips från en lika deppig Smula)? Ljus tänder jag som vanligt i tid och otid, men i övrigt är det inte särskilt så juligt härhemma. Jag - ljusmissbrukare #1 - har inte ens en adventsstake! HBL sparar dessutom och låter bli att skicka hem julkalendrar i år. Misären!

tisdag, november 22, 2011

It's just another manic(ure) Monday

We heart it inspirerar

Häpp, nu får det vara slut med manikyrer och akrylnaglar, nästa måndag ryker de hårda icke-flisande naglarna och tills dess har jag nio vrållånga naglar och en kort som påminner om vad som komma skall (true story: den sprack typ någon minut efter att Fasten your seatbelt-skylten tändes när vi landade i söndags!). Ser framemot att få pyssla lite med de egna lacken igen, även om jag antar att jag senast på typ onsdag nästa vecka kommer att vara irriterad på de egna flisande naglarna och rivna nagelbanden igen.

Mvh, Skriver alltid sjukt intressanta blogginlägg -87 (men rubriken var väl ändå rätt finurlig?)

Nå äntligen!


Helt okej att komma tillbaka till jobbet när man möts av de här skönheterna. Som vi har väntat!

söndag, november 20, 2011

Det susar i öronen av... hemma





Hemma igen. Det susar i öronen av all... tystnad och stundvis känns det som om vi reste de där nästan 10 000 kilometrarna hem inte med flyg utan med häst och kärra. Tvättmaskinen har rullat och imorgon ska vi hämta posten, fixa söndrigt modem (neeej!) och eventuellt be någon kolla att mina lungor ännu hänger med. Men innan vi övergår till det sedvanliga vardagsbloggandet; säg hej åt Singapore, trevlig stad!

fredag, november 18, 2011

I haz international friendz

Ska strax posta vykort till Finland, Sverige, Danmark, Tyskland och Nederländerna. När blev det så?

torsdag, november 17, 2011

Antibiotika, mon amour. Och Göteborg!


Har haft 39 graders feber sedan måndag eftermiddag (tydligen har jag plockat på mig lungslem och allehanda infektioner. Vrålfail var ordet) och för tillfället är det dött lopp om jag är gladare över att gårdagens balinesiska antibiotika börjar kicka in eller att jag utsetts till en av Göteborgs bokmässas bloggambassadörer för 2012. Bokmässan och bästa staden here I come!!

lördag, november 12, 2011

Sunset in Seminyak




Solnedgången i dag. Inget regn som ni märker, win!

Livet på Bali (Seminyak)




WiFi inte på rummet men nog i solstolen. Supersoligt på dagarna, och så världens skyfall igår kväll; vi vadade i vatten till vristerna och försöker nu (förgäves) torka kläderna på hotellrummet. Har köpt starkare solkräm och är ännu på jakt efter regnkåpa. Jorden runt-resenärerna stalkar oss så vi får matsällskap i dag och surfsällskap imorgon (läs: surfsällskap för J och antagligen fega-ur-och-stanna-på-stranden-sällskap för lilla mig).

Kort sagt: bueno!

torsdag, november 10, 2011

Hänt på Bali



Solen tittade äntligen fram, vilket sedermera ledde till att jag nu känner mig som ett av spetten på min minigrill jag lunchade ifrån häromdagen. Och bästa resetrion anlände till Ubud, så det blev middag, frappuccino (med pepparmint!) och utbyte av reseerfarenheter så här långt. Vi planerar att sammanstråla ännu i Seminyak, sedan blir det hejdå för 4,5 månad :(.

Det lilla problembarnet i mig gläds för övrigt över att man - förutom en chili-incident ikväll - har koll på det här med allergier här, och att jag kan äta även viss lokal mat bara de t.ex. byter ut såsen mot något icke-nötigt. Fint!

onsdag, november 09, 2011

Bali-livet (Ubud)




Mkt skönt och relaaaaxing. Vi glider omkring i låne-kimonos och tycker vi är duktiga när vi har klämt in besök till centrum, afternoon tea OCH happy hour på en och samma dag. Enda molnet på himlen är just vädret med tropiska regn/skyfall inte bara under nätterna utan även då vi skulle vilja ligga och jobba på våra rusketusraidat. Sällskapet och hotellet är dock eminenta, och vi hoppas på bättre väder på kusten!

Imorgon ska vi träffa jorden runt-resenärerna, skoj!

söndag, november 06, 2011

Saker man gör när man älskar sin man


Tar hundra bilder av honom när han försöker hitta en bra posé med den nya kostymen.

Hejdå Hong Kong!






















Hong Kong är en stor, häftig och ren stad med gratis WiFi (och WC:n!) överallt. Nu provar J sin nya skräddarsydda kostym och vi dricker skumpa och packar innan det blir middag på någon av de lokala restaurangerna i hoodsen. Imorgon flyger vi vidare mot Bali!

fredag, november 04, 2011

Jessi, 5 år, på bröllopsresa


Har sett pandor och delfiner. Is happy.

onsdag, november 02, 2011

Leaving on a jet plane

Rita hjärtan på stranden ska vi göra varenda dag såklart.

So long darlings, nu drar vi på bröllopsresa! Om det finns internet i Hong Kong eller på Bali hör jag säkert av mig, annars får ni läsa i arkivet ifall ni saknar mig för mycket.