onsdag, mars 30, 2011

Ornitologen

Jag har under de senaste dagarna odlat ett ohälsosamt stort intresse för fåglar. Särskilt arga sådana.

(Såg ni att det förra veckan ordnades FM i Angry Birds-spelande? I Kampen förstås, var annars. Ena dagen finns där en Mountain Dew-klättervägg, nästa dag människor som skjuter fåglar på grisar på stora datorskärmar.)

tisdag, mars 29, 2011

HIFK-hållplatsen

Trots att jag samlade på ishockeykort som liten flicka [paus för skratt] kunde jag nuförtiden inte bry mig mindre om FM i ishockey. Men att teknologerna i Otnäs gjort om en busshållplats för Joker-linjen till en HIFK-hållplats var onekligen ganska roligt!

Klick

Hon den där författar-Jolin har blivit med blogg! Fråga aldrig varför, tvivla aldrig mer* utan surfa genast dit och heja! Klick!

*) Höhöhöhöö.

måndag, mars 28, 2011

Böcker och massage

Alltså det här med svärföräldrar hörni. Bra grejer! Av dem kan man få mockarutor och skumppa och till födispresent presentkort på massage (massage!) och presentkort till Adlibris (böcker!). Whopidoo alltså!

Ja och så är de ju liksom trevliga också.

söndag, mars 27, 2011

Önsk

Att man om två veckor i Berlin kan gå omkring i Converse, vårrock och tunn sjal. Att det skulle skina sol ner på mina kinder och att jag skulle få lite fräknar. Att man kan sitta på uteserveringar och dricka chai latte eller varför inte rosévin, och att jag inte skulle dö av pollenallergiorsakad andnöd.

Härligt med helg


Det är bra med lediga veckoslut. Då kan man åka till svärmor och äta mockarutor, äta sin andra skumpabrunch på sex dagar, gå på Thoraxspex, äta biff hemma hos mamma&pappa, fika med vänner från Göteborgstiden och ändå få tid över till att läsa böcker och betala räkningar.

(Och imorgon ska jag gå på gym.)

torsdag, mars 24, 2011

Vampyrigt

I dag twittrade(!) Kristin om att hon alltid tänker på Twilight när hon får en paper cut. Det tyckte jag var ganska roligt.

onsdag, mars 23, 2011

Twitterkärlek


Tyvärr finns det väldigt många i Finland som ännu inte förstått det fina med Twitter. Det är synd. För det är jäkligt roligt och det går liksom inte att förklara förrän man har upplevt det. På bilden i alla fall ett bokmärke jag fick igår av min Twitterkompis och svenska kollega Sandra (@myylis). Blev mycket glad över det. Och över att hon genast kollade mina skor då jag vandrade in i butiken - eftersom jag dagen innan på Twitter frågat om vädret är Conversevänligt. (Vilket det var.)

Kolla in Helens utmärkta guide till Twitter och börja twittra ni också! Ni kommer inte att ångra det!

Meddelande till vänner

Om ni vill (och kanske även om ni inte vill) får ni höra mer om Stockholm sedan men jag ska ta och korrigera den allmänna missuppfattningen redan nu: jag FLÖG alltså till och från Stockholm. Just det. Just så glamourös, alternativt nödvändig på jobbet, är jag. Hiphei!

Stockholm i mitt hjärta

Stockholm igår alltså. Loved it! Vår och sol och snöfria gator. Stooora och många PS-butiker, världens finaste huvudkontor. Trevliga människor. Personalrabatt på Penguinmuggar. En lila handduk. Malin. ViLäser. Twittervänner. Wunderbar! Vill tillbaka NU!

måndag, mars 21, 2011

Grattikset*



Jobbade i bokhandeln och fick påhälsning av Catariina. Hämtade ut ett stort bokpaket som visade sig innehålla de tidigare efterlysta Murakami-böckerna. Åt rester av morotskaka och kokosbollar. Myste över alla mina tulpaner och nejlikor. Plockade fram min Conversesamling ur vinterförvaringen och funderar nu på att traska iväg till butiken iklädd dem. Ikväll blir det ugnsfisk och lite vitvin och så går ännu en födelsedag ur våra liv och kommer aldrig åter.

*) Så skrev Kristin åt mig i dag.

söndag, mars 20, 2011

Födelsedagsfirandet - dag två


Har brunchat i över fem timmar. Jag fick ljus, häften och böcker i present - mina vänner känner mig med andra ord bra. Spelade även panflöjtsmusik, speciellt My Heart Will Go On var populär. Tror den CD-boxen(!) ska få följa med till alla fester i framtiden. Mitt partytrick liksom.

P.S. Är helt på riktigt ledsen över att isbjörnen Knut har dött. Hade ju tänkt gå och bonga honom på Berlins zoo igen!

Releasefestens topp tre


1. Debutanten såklart. Hon minglade runt i sin fina prickiga klänning och hann prata med och skriva fina dedikationer åt alla. Fina Jolin!
2. Att det fanns en "studio" där man kunde leka meteorolog alternativt stå mitt i ett random fruktstånd. Vilken hit! M och jag var helt begeistrade.
3. Att J sträckte fram handen för att hälsa på en förlagsredaktör som sedan säger: "Så det är du som är Mr Bokbabbel?". Hehe.

lördag, mars 19, 2011

24 x 3!



Jag är väldigt barnslig när det kommer till min födelsedag, tycker det är väldigt roligt att få gratulationer och presenter. I år råkar det sig så att jag faktiskt firar i dagarna tre - i dag med familjen, imorgon med kompisar och på måndag är det slutligen den riktiga dagen. Helt jättebra system ju, så här borde man alltid göra!

fredag, mars 18, 2011

Fantastiskt

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: jag har helt sjukt begåvade vänner. Utav 680(!) bidrag vann finaste Hannah Umeå novellpristävling! Åh vad jag är glad!

Inlägg nr 666

Titta, man kan beställa Jolins bok från Adlibris nu! Crazy!

Annat man kan beställa från Adlibris: de två första svenska delarna av Murakamis 1Q84. Jee. Men: halloj Norstedts, var är mina rec.ex?

Äsch

Nämen vad är det jag hör, att det ska komma en massa snö i Stockholm i dag? Inte alls okej, den här Goretex-tanten hade faktiskt tänkt ha Converse-premiär i nämnda stad nästa tisdag. Buu!

torsdag, mars 17, 2011

Fredagsfeelis

Tjolahopp tjolahej, nu är jag ledig fredag lördag söndag. Har dessutom roligt program inplanerat mellan tentläsning och dammsugning, eller vad sägs om releasefest och födisbrunch? Bueno.

Annat: Solen skiner, jag har hämtat hem ytterligare ett rec.ex, nu ska jag äta lunch och sedan ta mig en power nap. Ikväll ska vi utnyttja någonslags S-kupong (åh, glamouren!) på nyöppnade Bravuria som vi hoppas ska motsvara Vapiano's vi testat på skilda håll i Tyskland. Slutligen blir det Svinis - the movie!

onsdag, mars 16, 2011

Jamen hörni

Nu tycker jag vi börjar kommentera lite aktivare här va?

Onsdag


När jag väl jobbat färdigt för dagen var gymmet tyvärr stängt. Tränade ändå armmusklerna litegrann genom att kånka hem dessa böcker. Snipp snapp snut, sen var hon-som-jobbar-morgontur-imorgon:s dag slut.

tisdag, mars 15, 2011

Spurgun

Kändes inte helt kosher att springa till Alko före klockan tio på morgonen för att köpa den där skumppan. Men what's a working girl to do?

Utflyttningsfest

I dag blir det sorgefest; kompis-J flyttar ut ur sin magnifika lägenhet. Förutom att (ähum, kanske just p.g.a. av att) den är stor, har havsutsikt och gångavstånd till centrum & Kampen har 90 % av våra lärkgängsgatherings hållits där. Var ska vi nu hänga?

Dock att (som man säger på Twitter): jag får alltså dricka skumpanj ikväll!

måndag, mars 14, 2011

Dagens erkännande (som utmynnar i något helt annat)

Jag har köpt ett löjligt dyrt nagellack. Efter att jag läste om det på en blogg. Men det är übertjusigt redan i flaskan (och på den där bloggerskans naglar), och så har det det fancyga namnet Black Pearl (Jack Sparrow says hello!).

Måste förresten vara kul att hitta på nagellacksnamn. Kanske jag borde starta en firma som ägnar sig åt det vid sidan av att skriva visdomsord till de där äckliga Yogi-téerna. Och fortune cookies förstås. Men sådana har jag aldrig sett i verkligheten, bara på film. Finns de? Och var i så fall?

lördag, mars 12, 2011

Hört i dag

På jobbet:
Alltså den här Sofi Oksanens Utrensning är bara så skiiit! Jag fattar inte att hon fick Finlandia och allt, hon skriver som i nå' Twilight!

På bussen:
- Tänk att vi blir abin nästa år!
- Jag veeet, kela att vi ren är så gamla!

150 euro "rikare"

I dag är det NN:s 75-årsfest i Åbo. Jag jobbar och deltar således inte. Däremot slog det mig just hur mycket pengar jag sparar på det, minst 150 euro skulle jag säga! (Tågbiljetter, själva festen, alkohol, eventuell frissa...) Duktiga jag! Och klart någonting att hålla i minnet när jag åker till Stockholm* om en dryg vecka!

*) PS-utbildning! Tyvär bara en endagskeikka, men ändå. Stockholm ju!

fredag, mars 11, 2011

If you're gonna fly away

Åker försenad buss genom fruset slask och läser Norwegian Airs grannröda reklamskyltar genom bussfönstret. Split för 140 euro tur retur, Kreta för 180. Åh vad jag vill ta J i ena handen och min resväska med femsexsjutio pocketböcker i den andra och flyga iväg!

Känslan

Känslan när Facebook och Twitter fylls av helghurranden och nedräkning av arbetstimmar medan man själv strax ska starta mot jobbet och dessutom jobba hela helgen: inte helt hundra.

Fredagsfrågor

Ska på jobb först senare på eftermiddagen men p.g.a. gymmets öppethållningstider steg jag upp relativt tidigt och traskade iväg dit. I full snöslaskstorm.

Dagens omröstning 1: Var det galet, duktigt eller galet duktigt?
Dagens omröstning 2: Det är visst ännu tråkigare att blogga om väder än om träning va?

torsdag, mars 10, 2011

Hebreiska

Markkinaoikeuden KilpRajL 11 e §:n 2 momentin nojalla antamaan päätökseen tai päätökseen, joka koskee KilpRajL 14 §:n 2 momentissa tarkoitettua määräajan pidentämistä taikka KilpRajL 20 a §:ssä tarkoitetun tarkastusvaltuuden myöntämistä, ei saa hakea muutosta valittamalla.

He's got a way with words, den där Kuoppamäki.

Satuhäät - the real deal

Sex månader kvar till bröllopet i dag! Can't wait!

onsdag, mars 09, 2011

Mm, beach house

Efter tips från Too Many Parties var jag tvungen att springa och köpa senaste numret av Avotakka för att kunna läsa mer om det här huset. Lite väl pyntigt i min smak, men ändå. Beach house!


Fun(?) fact: det ligger tydligen i Karis.

Jessi meets Marimekko meets Converse

Catariina har lyckats norpa åt sig ett par Marimekkoconverse. För mig gick det lite så här:

Någon månad sedan: Läste om samarbetet och tyckte det var en kul idé. Blev lite sugen
Förra veckans måndag: Gick omkring i Kampens köpcenter och frågade av nyfikenhet när skorna skulle anlända till butik. Fredag 4.3. kl. 17.00 var svaret. Ojoj, tarkka juttu. Men då skulle jag vara på jobb så jag tänkte inte desto mer på saken.
Förra veckans tisdag: Läser att skorna ska kosta 100 euro och tänker nejnej, det är ju ändå bara frågan om tygskor.
Denna veckas tisdag: Läser att USA:s vice president provat Marimekkoconverse under sitt Finlandsbesök och blir lite nyfiken igen
Denna veckas tisdag efter jobbet: Går till Marimekkos flagship store med mamma och ser att de högskaftade svartvitmönstrade minsann är anillinröda inuti. Får akut habegär och mamma påminner om att det snart är min födelsedag. Ber om storlekar och får höra att min storlek är slut. Och att det inte kommer fler. Buu.
Någon sekund efter besvikelsen: Får höra att även Stockmann säljer Marimekkoconverse. Går dit. Får höra att de finns på One Way-avdelningen. Går dit. Får höra att det finns ett par kvar i min storlek men att de är reserverade. Men att jag kan göra en kakkosvaraus. Gör en kakkosvaraus.
Några timmar efter kakkosvarauksen: Får ett sms om att kunden som gjort den ursprungliga reservationen har köpt skorna.
26 timmar efter sms:et: Läser att Catariina har fått tag på Marimekkoconverse och skriver ett erbarmligt tråkigt blogginlägg om min Marimekkoconversehistoria.

Uppdaterat: Även allas vår storbloggare Linn funderar över skorna i dag. Och tycker att paret jag funderade på var de snyggaste. Jojo.

This just in


Sist av alla människor i hela världen har jag upptäckt Photo Booth.

tisdag, mars 08, 2011

Det brinner (nästan)

När nu den här "Hej vad jag liknar bloggare-serien" är så populär (eeh) så vill jag gärna citera Spiderchick:

Jag är en sucker för ljusstakar/lyktor. Kan inte få nog! Många, många ljus ska tändas för maximal mysfaktor. Helst vill jag att det ska se ut som att hela rummet står i brand. Först då är jag nöjd.

Kunde inte ha sagt det bättre själv. Fast det här med ljus har nog alltid varit min grej, här vill jag nog gärna se det som att det är Spiderchick som tänker att hon liknar mig.

Läder och ljus

I dag har jag flippat ut och fått för mig att en klassisk läderväska är precis vad jag behöver. Helst till födelsedag och helst redan i år och inte om ett år då jag fyller lite coolare siffor. Och varför inte en fin märkesplånbok också när man nu en gång är igång? (I told you, jag har blivit en blondinbellesmula!)

Var dock lugn kära läsare, även om jag genomgår smärre personförändringar här med läderväskor och gymträning så är jag fortfarande mig själv. Shoppade nämligen stearinljus till min kommande födisbrunch (that's right! Skitbra idé va? Snodde den av E!) i dag. I en typisk Jessifärg dessutom.

Shoppelishopp

I dag ska mamma och jag träffas i stan och shoppa. Eftersom jag är på shoppinghumör kommer det troligtvis att resultera i... ingenting alls. Bäst shoppar jag just då jag inte alls tänkt göra det. Men visst känns en shoppingdag med mamma väldigt Smulan?

Aj vadå att det här med att jag jämför mig med bloggare är lame? Själv är du lame!

måndag, mars 07, 2011

Den gyllene timmen

Efter jobb mellan 10-18, gym 18.30-19.30, halkpromenad hem+dusch 19.30-20.15 har jag alltså ungefär 1-1,5 timme fritid innan det blir läggdags eftersom jag ska stiga upp klockan fem imorgon.

Fritid = hushållsarbete, umgås med sambon, läsa bloggar, betala räkningar, skicka mail, skriva bloggar, titta på tv-serier, LittSkap-skriva, tentläsning, planera lunchlådor.

Snart så!

En månad kvar till Berlin-resan förresten! Pepp! Jag tänker Converseskor, långa bruncher och rosévin på S&A:s balkong. Ska dessutom försöka få till en bloggdate med Johanna Ö, Daniel Å och lilla Tage såklart. Kul!

Blondinbella på buss

Som den kändis (med astma) jag är, läste jag häromdagen om mig själv i nyaste Papper. Det gällde såklart den nystartade bokbloggen Bibliofilerna, men jag kände mig som Blondinbella gjorde häromdagen där jag satt i bussen och, ja, läste om mig själv.

P.S. Uuh, jo, jag läser Blondinbellas blogg. Och det gör du också, försök inte.

torsdag, mars 03, 2011

Jomenvisst

Hah, jag vet nog att ni trodde att det där med punttisen skulle bli en engångsgrej. Men tji fick ni, träningsväskan är packad och snart bär det av mot gymmet (förlitar mig på min PT till fästman åtminstone ännu i dag, är ju trots allt en noob). Och eftersom jag vet att det inte finns något tråkigare än att läsa om andras träning avslutas inlägget härmed med denna bild. Som bonus bjussar jag samtidigt på närbild av gårdagens plåster.

Charmtrollet

Ibland får jag nog till det så fint att man baxnar. Som igår åt M:

Det här téet är ganska intetsägande, jag tror det skulle passa dig.

onsdag, mars 02, 2011

Kökskatastrofen


I dag fyller fästmannen år (alla säger grattis och jee!). Jubilaren har tillbringat kvällen på jobb och jag har försökt fixa till en magnifik dinner.

Saldo hittills: tjut från brandvarnaren och plåster på fingret. Stoltheten alltså.

Kändis med astma

Tack Google som riktar de människor som googlar kändis med astma hit! Mycket hjärtevärmande för egot.

Annan intressant info Google Analytics försett mig med: mitt inlägg om kiwi och jordnötter är tydligen mucho populärt. Helt klart något människor ute i världen funderar på. At your service people!

So, mr Kuoppamäki, we meet again


Traumaboken till traumatenten. Hatahatahata.

tisdag, mars 01, 2011

Chockerande choko


Jag vet inte hur det är med er men jag blir ganska rädd av den här chokladförpackningen.

Very excite

Hejhej, i dag flänger jag efter jobbet först på lunchdate, sedan bloggmöte och sist men inte minst tillbaka till jobbet på palaver. Har inte varit på palaver sedan sommaren 2005 då jag fick kolla in lite nya Instru-produkter. Very excite!*

Mera very excite: det är mars! Snart dags för födelsedag och Converse, no?

*) Inte Borat-fan, snarare smittad av de svenska bloggarna som använder sig av detta uttryck.