torsdag, september 30, 2010

Ociviliserad outfit

En kväll på jobbet hade sivistyslautakunta möte och jag hade precis upptäckt ett hål på min klänning och kände mig väldigt ociviliserad. Sen upptäckte jag att ordet översätts till bildningsnämnden och sen var liksom hela idén med det här inlägget inte så rolig längre.

söndag, september 26, 2010

Post-mässa




(S)liten kulturtant kiittää ja kuittaa! Lite väl mycket shoppat blev det såklart, men roligt var det. Ikväll blir det ännu poetry slam och vi agerar hejaklack åt fabulösa M! Men först lite kvalitetstid på Zenit!

(Hej utropstecken!)

fredag, september 24, 2010

Hört i Masthugget

I: Aah, jag orkar inte läsa i den här bokeeen!
J: Men kolla Facebook då, jag har skrivit om dig.
I: Oj har du det, men jag har inte skrivit om dig, vilken dålig vän jag är!

Hihi. Vi har det fint.

Spänningsraket

Mycket trevligt att hela stan är fylld av trevliga människor. I dag har jag suttit på två favoritcaféer med några av dem och pratat om kändisar och spänningsraketer. Jojo.

Ikväll ska Ida och jag fixa ugnsfisk och våfflor. När jag köpte vin på Systemet fick jag syn på Göteborgsbloggaren Avenymamma. Här är det alltså inte trist en sekund!

Crazy days

I går: Omkringstrosande, fika, bloggfika, bloggmiddag, förlagsmingel, open bar, "Den allergiska", kultursverige, Babel-Daniel, "Jag måste komma och prata lite med Finland nu", Bokhororna, lite mera outande av mitt blogg-alter ego, visitkort, "Vill du komma och prata bokblogg till mitt gymnasium?".

I dag: Lite huvudvärk.

onsdag, september 22, 2010

Tillbaka i paradiset*

Vad är detta? Nina julistar att hon inte tycker om bokmässan! Tur att hon var snäll nog att följa med till Jensens så att jag kan försöka förbise det här uttalandet :P

Imorse sprang jag från terminal ett till två medan informationstavlorna blinkade Final call. Hilfe! Blue1 blev plötsligt ett litet City Airline-propellerplan men slutet gott allting gott, både jag och de coola kulturmänniskorna hann med ombord. Och nu är jag här och det är lika bra som alltid. Den här gången går bussen till Masthugget dessutom ända upp!

Och ikväll blir det Kelly's. Precis som det ska vara.

*) Inte riktigt så cheesy som ni kanske tror, min kära värdinnas adress innehåller ordet paradis. Så det så.

tisdag, september 21, 2010

Mera prickar

På tal om prickar så såg jag i dag en mycket söt prickig pyjamas på H&M som jag dock lät bli att köpa. Ville bara föra det till protokollet om jag (eller andra Göteborgsboende bloggare) plötsligt får för sig att börja hetsblogga om mina eventuella (haha) shoppingfynd i landet i väst.

Prickigt och randigt

Vad gjorde man innan Facebook när man tappade bort sin kännykkä? Nu var den tack och lov inte längre bort än begravd under en klädhög på sängen, men ändå så effektivt att jag inte hittat den när jag först var där och grävde. Tack I att du ringde!

I övrigt så håller man på att flytta ut möbler från gammelgubbens lägenhet, antar att han kommit in på något vårdhem. Stackars Ida städar medan jag själv packar jag ner randiga och prickiga kläder och förundras över att jag som alltid har byxor tydligen kommer att köra med kjol/klänning typ alla Göteborgsdagar. Mycket kulturellt och coolt, yes?

måndag, september 20, 2010

Upp och ner

Feelissänkare: att komma en timme för tidigt på jobb. Felbokat i bokningsdatorn, men det kunde ju inte världens bästa kvällsvaktmästare veta så här har jag vaktat ett tomt hus helt i onödan.

(Göteborgs)feelishöjare: Kaj Korkea-Aho har fräckt nog flyttat till Göteborg. Vyerna han bloggar om är bekanta, likaså bibliotekskorten.

Jonathan och jag

I dag håller Jonathan mig sällskap på jobbet.

Ja, Jonathan Franzen alltså. I bautatjock bokform. Inte fästmannen om ni trodde det.

Så många frågor, så få svar

Vilka (eller ens hur många par) skor ska jag ta med mig till Göteborg, och vilken/vilka böcker? Ska jag köpa Knausgårds Min kamp på plats (Plus: eventuell signering. Minus: tung väska på hemvägen) eller beställa den från Adlibris som en välkommen hem-present åt mig själv? Ska jag ha på mig bloggblusen den dag jag gå på bloggträffar, eller de dagar jag går på bokmässan? Hur mycket pengar ska jag växla? Hur kommer det sig att jag alltid åker till Göteborg kring den tjugonåntingde och allra oftast den tjugoandra (bevis med nostalgivarning här, här och här)?

Det är som ni märker, viktiga frågor som avhandlas så här två dagar före avfärd. Den tjugoandra, märk väl.

söndag, september 19, 2010

Tips!

Tips på hur man gör mig nöjd: Häll i mig rödvin och börja diskutera bröllop (helst mitt eget). Oslagbart!

P.S. Nina, nu har jag bloggat tre gånger. Vem vinner och vem försvinner?

Vi kör väl en enkät så länge

Feschtmannen är och hälsar på sina släktingar som, hur trevliga de än annars är, tyvärr har valt att bo i väldigt remote delar av landet. Sådär så att det innebär timslånga bilfärder och att småsyskon och fästmön inte alltid följer med. Så i väntan på att han ska komma hem och vi ska få mat (och kanske rödvin) fyller jag i en enkät hittad hos Johanna.

Dagens vill ha: Knausgårds Min kamp. Ja, jag tycker om böcker, okej?
Dagens klädsel: Randig (of course) blus och gråa mysbyxor
Dagens smink: Jag är söndagsnaturell
Dagens frisyr: Hästsvans
Dagens händelse: Hade jag inte hittat annonsen om utomlandspraktiken hade jag fått skriva in lövsopandet. Mina söndagar är just så spännande
Dagens låt: Av någon obegriplig anledning snurrar Boten Anna i huvudet, måste ha drömt något med den i och det i sig är också ganska obegripligt
Dagens planer: Grilla och övertala J om att vi ska öppna en flaska vin
Dagens saknad: Efter att ha kollat lite FB-fotoalbum så saknade jag mitt korta hår
Dagens dummaste: Att J kommer hem så pass sent
Dagens sjuka: En muskel i ryggen
Dagens drog:
Dagens kram: Ingen än så länge
Dagens puss: Is yet to come
Dagens köp: Ingenting
Dagens godis: Ingenting här heller
Dagens humör: Lite rastlös

Fyll i ni också, alla min tre bloggläsare! :P

Söndagssysslor

I dag har jag druckit té ur min Penguin-mugg, tröttnat på det ändlösa twittrandet om det svenska valet, kastat bort skrämmande många påsar med gamla skolböcker och häften, promenerat i vackert höstväder tills det kom regn igen, sopat granna höstlöv från stenplattorna i trädgården, suktat efter rödvin, hittat en spännande utomlandspraktikplats jag ska söka, läst söndagshusis och i en dålig deckare. Lite sånt.

torsdag, september 16, 2010

Important stuff in life

Det enda som är bättre än bloggar är vänner som man kan prata om bloggar med.

Nå okej, kanske inte det enda, men ni fattar.

Den hypotetiska kvinnan

Den hypotetiska kvinnan ber hälsa att hon själv tyckte att det var mest pinsamt med läsning av VeckoRevyn som kändes riktad till en 14-åring. Hon vill också påpeka att Mama inte, till skillnad från exempelvis KaksPlus, Vauva och Yhdeksän kuukautta som yours truly läste på jobbet sommaren 2009, specifikt handlar om babyn/barn/graviditet utan snarare lite kändisar, mode, resor, aktuella grejer med lite babytouch.

Men jag vet inte, det här får ni ta upp med henne. Själv ska jag fortsätta surfa runt eftersom jag i dag har fått mitt användarnamn och min egna mailadress med stadens namn. Det är ju nästan så att jag känner mig lite viktig.

onsdag, september 15, 2010

Viktig fråga

Passar på att ställa en fråga (vi kan ju kalla den hypotetisk) nu när jag lyckades hitta lite nät här på jobbet: Vilken tidning är det mest pinsamt att en icke-gravid kvinna på 20+, utan barn, läser? (En hypotetisk kvinna, mind you!)

- Veckorevyn
- Mama
- Damernas värld

Nu väntar jag mig en massa svar med motiveringar, har förvisso en mycket bra bok med mig hit till jobbet men att det i dag finns tillgång till internetz måste ju bara utnyttjas!

lördag, september 11, 2010

Bailando

Kräftisen var megafantastisk, J pratade tyska och spanska på allmänhetens begäran(?) och tre på natten dansade jag till Bailando och andra 90-talshits i köket.

I dag undersöker vi hur många avsnitt Criminal Minds man kan se på en dag. Turns out, ganska många.

fredag, september 10, 2010

TJ 365

I dag är det precis ett år kvar till våra Ja:n. Det svenska Ja:t låter dock tyvärr så hopplöst trist och stelt, bäst är faktiskt finskans Tahdon. Jag vill.

Ikväll festar vi dock på annat sätt. Kräftisch.

torsdag, september 09, 2010

Trevlig torsdag

Tjolahopp tjolahej. Ordning&Redas kalendrar för 2011 hade anlänt till butik och min är nu hallonröd och det var love at first sight. Jag har upptäckt att Polarn&Pyret säljer fina randiga strumpor och randiga blusar även för ickegravida vuxna. Jag har varit på bloggseminarium och jag, eller snarare min bloggblus, har blivit ombloggad i det sammanhanget. Jag har jobbat för att stilla mitt dåliga samvete som härrör sig från köp av hallonröda och randiga saker och jag har läst i obehagliga men bra-iga Bookernominerade Room.

Och nu kommer det Criminal Minds på tv.

måndag, september 06, 2010

I dag har jag...


... shoppat på Monki för första gången någonsin och känt mig väldigt fashionabel och cool. Nu ska jag bara komma på något tjusigt sätt att använda min nya coola handväska/tygpåse deluxe

... lärt mig att vomitofobi heter emetofobi på riktigt läkarspråk och att det finns en hel massa info och forum/mötesplatser och grejer om man googlar det.

... ätit en belgisk våffla, mm, det var alltför länge sedan!

... blivit filmad av japansk tv på Salutorget tillsammans med M. De köpte en ask med lingon och blåbär åt oss och så skulle vi stå där vid torgståndet och äta av bären och se naturliga ut (?)

söndag, september 05, 2010

Tidningsfail

I dag hade jag/vi fått fel morgontidning. Inte okej! Söndagshusis är ju bästa Husisen, den har både litteratursidor och familjeannonser.

Ungefär så här


... har det sett ut i casa de Panorama de senaste dagarna då jag inte sovit eller varit ute på promenad. Nu borde jag packa ett paket och städa undan alla tidningar och böcker i soffan innan det blir dags för ettårskalas för världens sötaste kusinbarn.

P.S. Någon som vill hjälpa mig att sätta fast bitar på mitt Nomination-armband? Har pysslat och svurit och förbannat men inget har hjälpt. Nålå.

fredag, september 03, 2010

Tänd ett ljus och låt det brinna

J har åkt iväg på manliga aktiviteter till skärgården, själv ämnar jag tillbringa helgen i goda vänners sällskap. Gigantiska bokhögar bien sûr, men även vänner som andas och har blodomlopp. Först ut är A och H som inväntas pretty soon, det ska ätas den av mig mest ombloggade maträtten (vid sidan av nykomlingen müsli), tortillas! För tillfället går jag omkring och gör det jag gör bäst. Tänder ljus.

Müsli

Tycker att det här året har kretsat mystiskt mycket kring müsli. Ninas Londonmüsli från Waitrose var, tillsammans med Waitroseyoghurten, to die for och i juli fotade jag den ultimata müsliportionen. Nu tänkte jag meddela att turkisk yoghurt + Pirkkas ekomüsli är väldigt gott som sådant men även magnifikt tillsammans med bananskivor eller ananaskross. Så nu vet ni det.

Just det. M-ordet lyckades jag använda anspråkslösa fem gånger inklusive rubriken.

torsdag, september 02, 2010

Frustrerande

Att sitta på jobb med avskavt nagellack. Just aceton finns nämligen inte i min corner office.

Också frustrerande: att inte ha fått användarnamnet till datorn med internet och således måsta vänta tills man kommer hem med att blogga om denna världsomvälvande händelse.