måndag, maj 31, 2010

35

Imorgon bär det av mot Åbo igen, mamma och jag ska packa flyttlådor i dagarna två. Flyttlådefirman rekommenderar en låda per kvadratmeter, jag satsade på att bananlådorna med böcker, filmer och diverse annat stuff vi förvarade i hyllorna har tagit oss ganska långt så att vi behöver kanske hälften av flyttlådemängden. Får hoppas att jag hade rätt...

(För tillfället känns mängden faktiskt ganska stor. Men jag minns hur naiv jag (och J ännu mer för den delen) var då vi skulle flytta ihop. Trodde att allt packande och flyttande skulle gå i ett nafs. Boy were we wrong.)

Nyfiken på vägglöss?

Älska Filter, "läsmagasinet för nyfikna". I senaste numret, #14, får vi bland annat läsa om vägglössens fortplantning:

Vägglössen använder sig av så kallad traumatisk inseminering. Hanarnas penis är vass och spetsig och de sticker in den genom skalet på honans mage. Vägglössen parar sig när de har ätit och de är stora och uppsvällda som zeppelinare. Honorna hamnar ibland på rygg och har svårt att vända sig, då kan hanarna ta fel och sticka in sin penis i honans rygg - men fortplantningen fungerar ändå.

Så nu vet ni det.

söndag, maj 30, 2010

Brorsan och jag

Både Lillebror och jag har haft en bra dag.

Jag har lekt med två sex månader gamla tvillingpojkar.
Han har kört en gammal Kupla från -70.

Generalrepetition

I dag ska A och jag vakta As kusinbarn. Barn i pluralis faktiskt, sex månader gamla tvillingpojkar med andra ord. Om jag överlever dagen kommer jag att vara ett barnvaktsproffs inför lördagen om två veckor då jag ska vakta mitt eget kusinbarn. Peace of cake. Han är ju liksom bara en.

lördag, maj 29, 2010

Lördag

I dag har jag gått igenom höstens bokkataloger på nätet för att välja ut böcker jag vill recensera för Dagstidningen. Sweet! My kind of job!

I övrigt har jag inhandlat en tv-bänk och en bokhylledel till nya hemmet, reserverat biobiljetter till Sex and the City 2 för lärkgänget och mig själv, ätit en pizza samt assisterat pappa under ihopbyggandet av ett badrumsskåp.
Helt crazy meno med andra ord.

fredag, maj 28, 2010

Färö-fail

Neeej. Nu blir jag sur. Ingen spännande studieresa till Färöarna i sommar, kursens finansieringsansökan hittade aldrig fram och nu blir hela kursen avblåst. Buu!

tisdag, maj 25, 2010

Connection

Jag har en fin sambo som har fixat internet till den nya lägenheten. "Den enda tiden du är utan internet är i flyttbilen på väg från Åbo till Esbo". Fin är han.

I see your true colours


När jag såg de här tänkte jag för första gången någonsin att det vore lite kul att ha fler än ett hål i vardera örat.

måndag, maj 24, 2010

Ich möchte zurück

Bland annat det här får mig att längta tillbaka till Berlin. Just i Prenzlauer Berg bor S och A, och där var vi på brunch och strosade längs långa gator, köpte billiga tidningar och åkte partyspårvagn. Då var det oktoberruskigt och S skriver med jämna mellanrum att jag absolut måste testa Berlin i ett dricka-rosévin-på-balkongen-väder. Jag tycker hon har rätt.

Extracurricular activities

Förra veckan blev jag FB-friends med en av dragarna för projektkursen*. Det första hon gjorde var att like:a min forna status. Och nästa dag fick jag ett mail där hon länkade till en Expressen-artikel om debatten kring huruvida kungen får föra Victoria till altaret eller ej.
Lite sött tycker jag.

*) Snart är den slut så ni slipper höra och läsa om den, I promise!

söndag, maj 23, 2010

Gårdagen

Det är fint med dagar som är skrivardagar och kvällar som är skuggfest och barhopping och åbåtspremiär och prat om husvagnar och rakvatten.

lördag, maj 22, 2010

Double cool

Den här veckan har jag förresten fått för mig att det är supercoolt att ha dubbla halsband, det ena något längre än det andra. Nu är förstås den stora frågan ifall det är det? Så vad tycks, hiss eller diss som de säger i Sverige (tror jag)?

Under träd och taknockar

Åbo fortsätter att vara till sin fördel. Men vilken stad är inte det i högsommarvärme och full med lediga vänner? Så att man kan sitta vid en åstrand och fundera över när man ska orka stiga upp för att ta sig till Art. Sitta på Art under grönskande träd och se en grupp vänner komma gående längs "strandpromenaden". Inta måltider på balkongen. Peta på granna smycken i butikerna, väl hemma undra varför man inte köpte dem.

I dag skrivardag under taknockarna. Inte alls fel det heller.

torsdag, maj 20, 2010

onsdag, maj 19, 2010

Åbo at its best

Det är dagar som dessa jag kommer att sakna med Åbo. Té med M på balkongen. Lunch med K på Paninis innergård. Ämnesrådslag med hela 18(!) studerande och fem ur personalen på plats. Samt en möjlighet att dricka cider vid åstranden ikväll, något jag tyvärr antagligen kommer att skippa eftersom jag inte vill overdo min första relativt friska dag. Men ändå alltså. Finfint.

måndag, maj 17, 2010

Ångest i Omena

Det här med läkarstationer i köpcenter, hur kul är det? Efter att i dag ha hasat omkring blek, huttrande och febersvettig bland försommarfräscha smyckesklirrande westendgäddvikgranityper kan jag (once again) konstatera: inte alls så kul. Den enda konkreta fördelen jag kan tänka mig är närheten till apotek, men i dag gällde inte ens den regeln. Fick flänga runt till inte mindre än tre(!) apotek innan jag samlat ihop alla meds jag fick för kombinationen infektion+astma+allergier. Pillerist javisst!

söndag, maj 16, 2010

Horrorhelg

Svår pollenallergi.
Brakförkylning.
Feber.

Vad har ni gjort i helgen då?

torsdag, maj 13, 2010

Nya vidder

I dag har vi tvättat våra fönster. My oh my, vad ljust och fint det blev!

Kanske vi inte behöver flytta?

Media management

Häromdagen blev jag lite intresserad av det här. Finns dock ingen chans för mig att söka även om ansökningstiden ännu skulle vara öppen. Man behöver nämligen, förutom en kandidatexamen* minst tre års relevant arbetserfarenhet. Fuskigt. Det är ju dels för att jobb jag skulle vara intresserad av utbildningen.

*) Vid närmare eftertanke har jag ju tekniskt sett inte ens en sådan. Men det är någonting jag har tänkt råda bot på inom en snar framtid!

onsdag, maj 12, 2010

Läs och lär


En bok om Dagens outfit. Nu kanske jag äntligen kan få svar på frågan jag grubblat på så länge!

Buu

En av de bloggar jag läser har en adress som börjar på ku. Rolig blogg i sig, men min kära MacBook har bestämt sig för att även spara nätadressen till webbansökan för den där praktikplatsen jag inte fick. Platsen som betalades av en viss fond som också börjar på ku.

Buu. Vad roligt det skulle ha varit.

Sherry

En av lärarna på projektkursen i marknadsföring har tidigare studerat litt.vet. Nu har hennes första graduskribent blivit färdig, och för att fira det tänkte hon i mister R:s anda bjuda på sherry. Det är lite fint tycker jag.

måndag, maj 10, 2010

Fikor och bröllop


Fint förlängt veckoslut med egna bröllopsplaner och sedan fredagsfikor med tillbaka-från-Thailand-N och pristagar-M. På lördag en glad släktfest där kusin N fick sin J och hela släkten åt och drack och dansade natten lång. Tyvärr dök även den objudna gästen Habarina upp, men det är en annan historia.

torsdag, maj 06, 2010

FB-status

Jessica och Jonathan har inspirerade av Nickes&Julias kommande bröllop på lördag slagit fast vårt bröllopsdatum!

The secret is out

Tadaa, nu är det allmän knowledge och all over the news, inte bara jag som vet längre! Fantastiskt fint!! Och N som fick hedersomnämnande förra året! Herregyyd så begåvade människor jag umgås med! :)

tisdag, maj 04, 2010

Bokdag


I dag är det Bokens och Rosens dag och det firar jag genom att läsa Uusi kilpailuoikeus av Petri Kuoppamäki. Huisigt spännande bok, rekommenderas varmt...

måndag, maj 03, 2010

Hemlös med skrivbord

J har åkt iväg till min familj och börjat sommarjobba. Känns underligt att vi är sådär lite hemlösa, rotlösa. Jag ska själv också åka av och an, packa flyttlådor mellan varven.

I dag packar jag dock ingenting. Jag borde dammsuga, men sitter i stället och njuter vid skrivbordet. Njuter av att det inte är belamrat av en långsam brummande skrymmande bordsdator utan endast av (den flyttbara) MacBooken, recensionsboken och luft så långt ögat kan nå (vilket numera är ända in i köket!). Ah.