fredag, oktober 30, 2009

Här är jag, kan ni se mig?

Varför har Blogger slutat visa att jag har uppdaterat min blogg på andras Blogger-bloggar?? Här svamlar jag på om Berlin och hundar och kommentarsfunktionen och så vet ingen om om det! Så fräckt!

Nästan lite metabloggande

Någon annan som reagerat på ordverifieringarna som t.ex. Blogger använder sig av då man ska kommentera på andras bloggar? Jag blir glad om det är någorlunda "vettiga" ord som är lättare att komma ihåg då man ska knåpa ner det, men ibland blir de lite lustiga. Det senaste var horklede.

torsdag, oktober 29, 2009

onsdag, oktober 28, 2009

En vecka senare

Zu Hause. Berlin är en stor stad, och jag ska så småningom ordna mina intryck och bilder därifrån. Sinnet både glatt och tungt; det är knepigt då så många fina människor bor så långt ifrån mig. Väskan är uppackad och nu borde jag ställa in mig på vardag igen. Moduler och gradugrejs you know.
Nu är jag hungrig och undrar vad jag ska ta mig till då det inte finns en tvåeuros halloumi-tzatsikipita att ta till.

tisdag, oktober 20, 2009

Auf Wiedersehen Turku

Nu är min to do-lista tom. Det känns väldigt skönt. Så skönt att jag inte ens kommer att skriva det där ena måstet jag har kvar och som jag ska itu med imorgon bitti. Ta dig till flygfältet och res till Berlin.

måndag, oktober 19, 2009

Pre-Berlin

Fick just ett vykort med en panoramabild över Berlin där S hade ringat in viktiga sevärdheter/områden (som blir aktuella i övermorgon, tjohoo!)! :) Supergulligt! Det känns som om jag kommer att bli mycket väl omhändertagen därborta! :)

Huvudlöst förälskad


På lördagen var vi på J&A:s housewarming party i deras übersnygga trähuslägenhet. Som vanligt dreglade jag över köksinredning och fondtapet, men den här gången upptogs min uppmärksamhet framför allt av någonting helt annat. Någon helt annan.

Hon heter Aada och är tretton veckor gammal. Allergivänlig ras, mjuk och luddig och alldeles otroligt charmig. Sitter och ger tass på kommando redan i denna unga ålder. Lite småbusig utan att för den delen förstöra allt i sin omgivning.
Det är vanligt att jag blir alldeles till mig och inspirerad av diverse saker. Min sambo är däremot mycket förnuftigare, men även han smalt. Jessi haluu, som jag sa då jag var liten.

fredag, oktober 16, 2009

Voi sk*t också

I dag är det synd om mig. Jag vaknade utvilad och glad, men fick en otrevlig överraskning i form av en magbobba. Inget illamående eller magont (tack och lov), däremot... nåja, ni förstår kanske.
Ingen avskedsfest för finaste N ikväll således, och nu bosätter hon sig i Thailand för ett halvår utan att jag fick krama om henne riktigt ordentligt. Buhuu!

Nåväl. Jag fick ett blogginlägg dedikerat åt mig igår, och så har jag en biljett till Ane Brun på Klubi reserverad. Nu ska jag strunta i modulerna en stund och bädda ner mig med lite tv-serier.

onsdag, oktober 14, 2009

Ljus i vårt hus!

Jag fick plötsligt en obotlig lust att shoppa loss på lite Cult Design-prylar. Ljusmanchetter, glöggmuggar, tvålpump, kanske en ljusstake eller två... Känslan är välbekant, den infinner sig med jämna mellanrum och om hösten då kvällarna blir mörka och jag kan ställa ljusstakar på varje ledig yta.

tisdag, oktober 13, 2009

Piling up


Mitt program för de närmaste månaderna. Vid sidan om 40 poäng biämnesstudier that is.

söndag, oktober 11, 2009

A nice cup of tea

Rekommenderas. Varmt.

onsdag, oktober 07, 2009

Återgår till att dyrka Pocketshop

Jag som trodde att alla Pocketshop-häften blivit hopplöst fula nu när Lotta Kühlhorn inte längre formger dem. Men det här var ju supertjusigt! Bra format och sidkvalitet är det ju dessutom, och till ett förmånligt pris. Om man bortser från att man måste resa till Sverige eller Berlins flygplats för att få tag på dem förstås.

Ber om ursäkt för ett inlägg med rekordlite innehåll. Det är trots allt så mycket roligare att blogga om fina häften än att svara på ett quiz om Östersjöregionens tillväxt under tidspress. När det är dags för nästa quiz kanske ni får se en bild på ett pimpat Moleskine-häfte, stay tuned!

tisdag, oktober 06, 2009

En dag av dekadens


Blanko. M och jag. Två MacBookar. Prat om gradun, Berlin och annat viktigt. Två glas vitvin. Högst angenämt.

söndag, oktober 04, 2009

torsdag, oktober 01, 2009

Steg för steg

I dag har jag skrivit in GRADU i ett häfte. Och så har jag klickat hem en teoribok om dystopier också. Enorma framsteg med andra ord. Kanske var det gårdagens sherrysemi som fick fart på mig?